keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Lasinalusia

Olen muuttamassa omaan asuntoon (siitä lisää myöhemmin...;)) ja sinne tarvitsin lasinaluset. Oli jo mielessä vähän, että minkälaiset haluaisin ja googlettelin eri malleja, mutta lopulta päätin tehdä itse mallin, koska on paljon kivempaa kun ne on ihan itse suunniteltuja. :) Pitsiliinoja olen jonkin verran virkkaillut, joten kokemusta on... Malliksi valikoitu söpöt sydämet. <3 Ja vaaleanpunaista virkkauslankaa oli tietenkin omasta varastosta. Nämä oli loppujenlopuksi tosi helppoja ja nopeita virkata.

Onko kenelläkään kiinnostusta tämän ohjeeseen, koska sellaisen kirjoittelin tänään erästä toista tarvetta varten..?

 Ohje:oma 
koukku:1,5mm
lanka: vaaleanpunaista jotain virkkauslankaa
paino:muutama gramma
koko:halkaisija 13cm


Ja värit vaihtelevat kuvien kesken, mutta ovat oikeasti tuon keskimmäisen kuvan väriä lähimpänä... :)
Näitä on nyt tehtynä 4 kpl, mutta innostus jatkuu... ;)

Arvontaa!!

Villaa Sukissa- blogissa on menossa arvonta, käykääpä kurkkaamassa! :)


sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Ärrrrsytyspostaus

Tiedättekö sen tunteen kun joku ei vaan onnistu? Minä en onnistu saamaan sen ***** sukan resoria edes kohtalaisen kireäksi vaan se lörpöttää ja lurpottaa ihan ihmeesti!! Jotain vinkkejä? Pitäisikö ostaa 2mm puikot langalle jossa lukee puikkosuosituksena 3mm? Vai mitä ihmettä minä teen? Mä haluun sukat, enkä mitään lerppuja..!! Tai sitten on vaan todettava erinäisten epäonnistuneiden sukkakokeilujen jälkeen ettei minusta ole sukan neulojaksi... :( (muttakumuttaku mä haluun ees yhet villasukat...) Ja lankakin on niin herkun väristä! Kyllä se on sukiksi tarkoitettu...

perjantai 26. heinäkuuta 2013

Kirpputorilta

Tänään tuli käytyä erilaisilla pihakirppareilla ja mitä ihanaa yhdestä löytyikään...   Lankaa ja käsityökirjoja! Eikä ihan mitätahansa lankaa vaan mm. Debbie Bliss- ja Zelda's dippins lankoja. Kuka muka voi vastustaa kiusausta(en minä!) ja niinpä päädyin ostamaan yhden kerän Zelda's dippins lankaa värissä Juanita ja kaksi käsityökirjaa. Hintaa langalla oli 6€/100g ja kirjoilla 2€/kpl. Hyvät löydöt siis! :)
Langasta aion tehdä itselleni sukat, mutta saa nähdä kuinka sen suunnitelman käy... ;)

perjantai 19. heinäkuuta 2013

Vauvanpeitto vironvillasta

Keväällä käväisin Virossa ja lankojahan sieltä tietenkin tarttui mukaani... Tämä vaaleanpunainen liukuvärjätty lanka oli pakko saada, koska se oli vain niin söpöä. Mitä muutakaan näin suloisesta vaaleanpunaisesta langasta voi tehdä kuin vauvanpeiton. Mallia mietiskelin jonkin aikaa, ja sitten muistin nähneeni tällaisen josskin ja liukuvärjätty lankahan sopii tähän malliin erittäin hyvin. Koska tämä on niin helppo malli, säästelin sitä aina elokuvankatsomista ja automatkoja varten ja ylipäätään tilanteisiin, joissa joutuu keskittymään johonkin muuhunkin.

Tämä vironvilla tuntui aluksi melko karkealta ja ajattelin ettei vauvanpeitto ollutkaan ehkä paras idea, mutta kun peitto oli valmis, liotin sitä huuhteluaineveessä, ja niin siitä tuli aivan ihanaisen pehmeä! :)

Vielä ei ole mitään ideaa, että kukahan mahtaisi saada tyttövauvan, mutta kyllä niitä tuttavapiirissä aika usein syntyy, joten jää varastoon oottamaan sopivaa hetkeä... :) Onpahan sitten valmiina... Ja saan ihailla tätä söpöä väriä vielä vähän aikaa... <3<3

Kuvausapuna oli pikkuveljeni, jonka lahjoin pitämään peittoa, että saisin sen kokonaisuuessaan näkyviin edes yhteen kuvaan... ;)


Ohje: vauvanpeitto ainaoikeinneuleella
Koko:75cm x 75cm
puikot:6mm
paino: 150g
lanka: aade long liukuvärjätty villalanka


maanantai 15. heinäkuuta 2013

Pari patalappua

Tällaisina pieninä "välipaloina" olen tehnyt patalappuja. Näistä tuo keltainen on ohuesta moppilangasta tehty ja tuo värikäs on tehty villalangasta, jota löytyi kirpparilta. Tuohon värikkääseen kokeilin uutta virkkaustekniikkaa, jota en ole ennen kokeillut, mutta en nyt muista nimeä, enkä sivua, mistä ohje oli... Keltainen on Patalappuja a'la carte- kirjasta. Tällä kertaa kuvatkin on otettu iskän järjestelmäkameralla, eikä kännykälläni, niinkuin muutaman aikaisemman postauksen kuvat... ;) Kyllä huomaa tuon eron kuvissa, mutta olen niin laiska hakemaan tuota kameraa, kun voin vain kännykällä päivittää, mutta yritän parantaa tapani...
Ja molemmat patalaput ovat muuten aika reiluja, noin 18-22cm sivultaan. En nyt jaksa laittaa niitä tietoja tuon kuvan alle, kun eivät tässä ole niin tähdellisiä... ;) (okei, en muista niitä kaikkia tietoja ja en jaksa punnita niitä, eli laiskuus iski...)


Ja kuvat on otettu meiän pihassa olevan vanhan talon seinällä. Siinä on niin ihana tuo kulunut laudoitus... ;)

torstai 11. heinäkuuta 2013

Osteltua

Pitipä päästä käymään Parkanon kehräämöllä, koska siellä on tämän viikon (ja luultavasti myös ensiviikon) ajan -10% kaikista langoista, myös aiemmin alennetuista. Tiesin jo etukäteen, että mitä tarvitsen ja tällä kertaa ei tullut muuta ostettuakaan. Ostokseni ovat aika tylsät, pyöröpuikot, koukku, pari kerää kotiväkeä, pellavakangas ja tokka muliinilankaa. Näille kaikille on jo käyttöä tiedossa... ;)
Vielä jäi mietintään parit langat ja matonkuteitakaan en viitsinyt nyt ostaa, koska olin liikenteessä pyörällä.
Mutta jos sitä kohta tekisi toisen reissun... :)

sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Valmiit(ko) keskeneräiset

Tulipa tässä mieleeni, että voisin kertoa kuinka niille keskeneräisille töille on käynyt, joita esittelin joskus keväällä. Kuten huomaatte ei postausta ole tullut ensimmäisestäkään joten...
No aloitetaanpa sitten:

1. Fifi-huivi
Valmistui kyllä hyvin pian postauksen jälkeen, MUTTA ensiksikin huivi oli aivan liian pieni minulle ja käsiala oli jotenkin tiukka, joten huivi jäi marinoitumaan. Sitten lopulta yhdellä tutulla lapsella oli syntymäpäivä ja äiti ehdotti että antaisimme tämän huivin ja eikun äkkiä päättelemään langanpäät ja pingottaakkaan en kerinnyt saatika nappaamaan kuvaa. Siis valmista tuli, mutta todistusaineistoa ei ole.

2. Joulupallo
Joutui purkutuomion alle ja on ollut takaisin lankana jo hetken matkaa.

3.pipo
Tämäkin purkaantui.

4. Sormikkaat
Ovat vieläkin kesken ja tavoite valmistumiselle ensi talveksi.

5.huivi
Purettu tämäkin....

6. Pariton tumppu
On edelleen ilman paria.

7. Tilkkupeitto
On edelleen kasana tilkkuja.

Tämä kuulostaa siis kovin huonolta, mutta olen tehnyt paljon (isojakin) töitä valmiiksi/lähes valmiiksi tässä välissä. Josko joku niistä valmiista eksyisi postauksen muodossa tännekkin... 

perjantai 5. heinäkuuta 2013

Vinoraitaa

Nyt on valmis ensimmäinen projekti Virkkuri kirjasta. Tämä ohje oli ainakin tosi kiva ja nopea, mutta korissani on sen verran poikkeusta ohjeeseen, että kerroksia on neljä vähemmän kuin ohjeessa, että kori pysyisi paremmin pystyssä. Värit tässä työssä ovat sillälailla erit kuin kirjassa, että musta on korvattu tuolla sinisellä/turkoosilla. Jotenkin en ole musta-valkoisen yhdistelmän ystävä, niin klassinen kuin se onkin. Lankakaan ei ole ohutta Paula-punoskudetta, vaan tarjouksessa ollutta paksua moppilankaa. Tätä koria virkatessani katkaisin myös elämäni ensimmäisen kerran virkkuukoukun. Ja harmikseni minulla ei ole toista samankokoista koukkua, joten lainasin tädiltäni koukun että sain saatettua tämän työn päätökseen. Ostoslistalla siis 8mm koukku. Ja mahtaisikohan niitä saada metallisena..?
Ja tässä taas tiedot korista:
Ohje:  Vinoraitakori
Koukku: 8mm
Kulutus: olisikohan n.500g
Koko: korkeus 15cm, halkaisija 15cm
Lanka:moppilanka